Schaakhuis 1 lijdt 3e nederlaag

Zoals verwacht zijn de verschillen in de 3e klasse tussen een aantal teams erg klein. Een beetje geluk is dan nodig om de overwinning binnen te halen. Net als tegen Rijswijk en Sliedrecht zat het net niet mee, waardoor de 3e nederlaag op rij werd geboekt.

Aangezien Marco een sterk toernooi had gespeeld mocht hij starten op bord 1. Voorschoten zat ook in een tactische opstelling, zodat hij niet de sterkste tegenstander kreeg. Lang had hij voordeel, en vermoedelijk ook een gewonnen eindspel, maar helaas kreeg hij zijn tegenstander niet neer.

Rachid boekte een soepele overwinning. 2x werd een kwaliteit gewonnen voordat zijn tegenstander opgaf.

Mike speelde een moelijke partij tegen bekende Twan. Een zwakke pion op d6 viel niet te compenseren, en na kwaliteitsverlies kreeg hij geen kans meer.

Raymond stond 2 pionnen voor en leek gemakkelijk te gaan winnen. Helaas liet hij zijn tegenstander nog ontsnappen.

Hans kreeg de sterkste tegenstander, speelde lang goed, maar een paar onnauwkeurigheden kostte eerst een pion en daarna een stuk. Tegen het sterke loperpaar en een vrijpion viel toen niets meer te doen.

Tjomme stond lang onder druk, maar wist zich te redden tot aan de tijdnood. Vervolgens wist hij een eindspel met ongelijke loeprs en 2 pionnen meer te winnen.

Frank had een open koningsstelling, en zijn tegenstander zette er alle zware stukken op. Dit was helaas niet houdbaar.

Gerard kwam goed uit de opening en leek een gezonde stelling te hebben. In verband met de achterstand wilde hij op winst spelen, maar de variant die hij koos bleek vooral goed voor zijn tegenstander. Toen ook nog eens een gevaarlijke dameuitval volgde was het verloren.

Volgende ronde wacht DD 2. Dan zullen we een overwinning moeten gaan boeken om op een veiligere positie terecht te komen.

schaakhuis-voorschoten

3fr6

verslag Voorschoten 2 link

Leave a Reply