Schaakhuis 4 – DSC7 4.5 – 3.5

Zelfs ons team captain was flabbergasted van het resultaat. Ondanks eerdere positieve uitlatingen had hij een overwinning van het “JV team” van Schaakhuis tegen de houwdegens van DSC 7 niet verwacht. Nog nooit heeft een vierde team van Schaakhuis in de tweede klasse gespeeld en gewonnen. En dan te bedenken dat DSC 7 vorig seizoen bijna promoveerde naar de eerste klasse en slechts op de laatste ronde op bord 1, dezelfde tegenstander van mij gisteren, in een gewonnen stand de overwinning miste, liet ik mij vertellen. Ik denk dat ze die klap nog niet te boven waren, ook niet mijn tegenspeler. Mijn win serie houdt nog even aan (7) maar moest ook hier een slechtere stelling uitvechten. Hulde aan ons deels ratingloze, gemiddeld 1400, collectief, samenraapsel van vrienden van David, reservisten en invallers van een nieuwe lichting van de reeds beruchte Schaakhuisschool. Volgende ronde wacht ons een zware klus .

Verslag: Patrick Tjioe

 

Gedisciplineerde intelligente studenten uit Delft bezwijken mentaal onder de druk van het keiharde stelletje ongeregeld van Schaakhuis 4. Bij het beoordelen van de stellingen heb ik geleerd om niet alleen naar de positionele kenmerken te kijken want bij nader inzien ontbreekt er een paard, toren of dame op het bord.
Patrick speelde met een paard minder voor een koning in het midden, alle dreigingen werden minutieus en vakkundig geneutraliseerd en in een totaal kansloos eindspel toren plus paard tegen toren kreeg de jonge man een zenuwinzinking, maakte staccato bewegingen, trilde beefde en werd steeds depressiever naargelang hij eerst zijn extra paard kwijtraakte door de enig verliezende zet te vinden en daarna een pion ongehinderd liet promoveren. Een nachtmerrie is geboren voor de komende 30 jaar. Schaakhuis waardig. Ruud aan bord 7 kreeg remise in een eindspel van 2 torens tegen 2 torens, loper en mat met de uitleg van de studente dat ze niet tegen tijdnood kon en ze had maar 7,5 minuten plus 10 seconden. Ken jij het nog volgen?

K.Thu 2404, B. Maas 2382, G.v.Onselen 2292, P.Tjioe 2239. Eindelijk paste Toetje een klein gedeelte van de lessen van zijn leermeester in het 3 rijen systeem toe en counterde na een niet vrijwillig kwaliteitsverlies (geen offer dus) met een mataanval in de negatieve ruimte rondom de vijandelijke koning. Vader Maas speelde goed en secuur en toen ik keek ontbrak en een vijandelijk paard, zoon Maas speelde ook goed maar niet secuur en na pionverlies op b2 werd het technisch afgemaakt door zijn tegenstander. Guido speelde zoals ik hem vaak zie spelen, geconcentreerd. Zijn tegenstander moest zijn dame geven voor paard en loper om mat te voorkomen. Daarna volgde een lange martelfase, Schaakhuis waardig. Kanako speelde met voorgift van de e-pion. Na sterk spel wist zij het voor elkaar te krijgen dat haar actieve stukken mat konden gaan dreigen op de onderste rij als ze dame f6 had gedaan. Als,als….als.
Nader had een offyear, oefent de laatste tijd te weinig.

Verslag: Raymond Liem

14333214_1395596753788136_4870750964350667040_n

20160919-sh4-dsc7
2: Kanako Kinoshita
7: Ruud van Dijk
8: Justin Maas

Verslag DSC 7: link

Leave a Reply