Schaakhuis 2 – Promotie 3 [6-2]

Schaakhuis 2 was op rating favoriet tegen Promotie 3 (150 punten meer gemiddeld.), maar moest het natuurlijk nog wel laten zien op het bord. Op een aantal borden ging het soepel, maar op een aantal borden moest na zware strijd ook genoegen worden genomen met remise of verlies. Gelukkig bleef op het eind van de avond het saldo 6-2 voor ons.

Rondje 1 – 20:25
Op bord 4 ging Raymond tegen Wichhart een pion winnen via een penning. [+] Derk leek goed te staan tegen Brinkman door zijn centrumcontrole [+] Op de overige borden leek nog niks bijzonders te zijn gebeurd.

Rondje 2 – 20:50
Paul heeft op bord 1 de koningsstelling van zijn tegenstander Schuurman Hess gesloopt en is in de aanval. Reggy (8) wint een pion op h7 tegen Guijt. Raymond (4) heeft nog steeds een pluspion.

Rondje 3 – 21:15
Bij Paul lijkt het een kwestie van tijd voordat de tegenstander mat gaat.
Raymond staat 2 pionnen voor, maar moet wel een actieve toren op de 2e rij toestaan.
Rijnko (5) heeft een stuk gewonnen tegen Knops, evenals Derk (6). Reggy staat 2 pionnen voor.

Paul en Derk winnen rond 21:30. [2-0] De rest ziet er goed uit, behalve bij Jan (2). Bij Reggy dreigt een paard te worden ingesloten, maar hij redt zich met een penning en zetherhaling. [2.5-0.5]

Rondje 4 – 22:00
Rijnko heeft inmiddels gewonnen [3.5-0.5]
Raymond heeft een luchtgaatje met g4 gemaakt, waarbij g3 beter leek. De zwarte loper en toren drukken nu op f2, waardoor de stukken van Raymond gebonden zijn.[=] Jan (2) staat een pion achter, en moet nu de vrijpion tegenhouden.

Harold (3) heeft inmiddels een prettige stelling met beide 2 torens en Harold een sterk paard en wit een slechte loper.[+]

Rondje 5 – 22:45
Harold (3) en David (5) hebben allebei een pion gewonnen en staan beide beter [+ en +]. Jan verliest van Minnema en Raymond accepteert remise [4-2]. Harold wikkelt vervolgens af naar een gewonnen toreneindspel tegen Kuipers en David zet in tijdnood Minnema mat in 1 wanneer deze geen dames wil ruilen. [6-2]

Een goede overwinning van het tweede, waardoor het gedeeld aan de leiding gaat in de Promotieklasse!

Norbert

sh2-promotie3