Schaakhuis 3 – Pomar 1 5½- 2½

Tijdens de openingswedstrijd tussen Schaakhuis 3 en Pomar 1 hadden beide teams 3 invallers nodig. In ons geval kwam Kanako iets te laat, maar helaas mochten we van de scheidsrechter, geheel onterecht trouwens, de opstelling niet meer veranderen wanneer de klokken werden gestart. Zodoende werd Boy opgesteld in plaats van Kanako, die uiteraard gewoon kwam opdagen, helaas 5 minuten over acht. Mijn excuses Kanako!! Ik had de regels moeten weten en heb een slechte keuze gemaakt om me door de scheidsrechter te laten intimideren en niet te wachten…

Onze invallers waren een stuk sterker dan die van de tegenstander in de vorm van Boudewijn, Evert en Boy. Marcel en William waren naast Kanako de andere afwezigen. De wedstrijd begon voorspoedig omdat de invallers van de tegenstander op bord 6 t/m 8 rap een slechte stelling hadden opgebouwd. Na krap een uur spelen had ik al 3 punten genoteerd. Thu op bord 6, onze nieuwe aanwinst Alexander op bord 7 en Marc op bord 8 waren duidelijk een maatje te groot voor hun tegenstander. Ook hans op bord 1 en Boy op bord 4 kwamen met een dikke plus uit de opening. Evert op bord 2, Nadeem op 3 en Boudewijn op bord 5 kwamen in een gelijk opgaande stelling uit de startblokken. Zoals voorspeld kwamen al snel een aantal punten binnen…Thu won gemakkelijk en Alexander en Marc waren enkele minuten later winnaar. 3-0….Evert liet zich trucen in een lastige positie en gaf even later op in een eindspel met toren tegen dame….3-1….Boy had met gelijk materiaal een + 5 stelling opgebouwd en weldra blunderde zijn tegenstander de dame door een paardvork toe te laten…4-1! Nadeem z’n opponent liet ook een paardvork toe waardoor er een kwaliteit werd gewonnen en de stelling volledig instortte…5-1….Aan het einde van de match werd Boudewijn helaas overspeeld door onze ouwe bekend Han Nicolaas met een bijzonder sterke partij. Alleen Hans was nog bezig met een inmiddels straal gewonnen positie. In de climax van deze partij miste Hans tot 2 maal toe de winst waardoor eeuwig schaak nog het hoogst haalbare werd. 5,5 – 2,5 dus! Prima resultaat in deze sterke en spannende poule! Proficiat team 3 en op naar Pijnakker waar op vrijdag 27 oktober de Scheve Toren op ons wacht.

David Jonkman