Rijswijk – Schaakhuis 1 4-4

Het eerste team heeft een teleurstellend gelijkspel behaald tegen Rijswijk.
Afgelopen 2 seizoenen hebben we van Rijswijk verloren, maar nu hadden we toch echt moeten winnen.
Melchior (5) accepteerde remise tegen Gallardo [0.5-0.5] Daarna ging Norbert (7) echter de mist in na kwaliteitswinst. Hij speelde niet de enige verdediging tegen een penning en verloor teveel materiaal. De correcte verdediging had een stelling van +2 opgeleverd. [1.5-0.5]. Marco stond snel beter na de opening en won soepel van Monté [1.5-1.5]. Vervolgens volgden remises van Raymond (6), Frank (4) waar Frank een pionwinst heeft gemist. [2.5-2.5] Gerard (2) verdedigde een eindspel met een pion minder goed tegen Cupido en boekte een belangrijke remise [3-3]. Hij lijkt echt iets geleerd te hebben van de lessen van Jop 🙂
Mike (3) had het loperpaar in een eindspel tegen P+L en meer activiteit. Hij bouwde zijn ruimteplusje goed uit en bracht ons op voorsprong [3-4]. Hans (1) was nog als laatste bezig om een eindspel van L + 2pi vs P + 3 pi te verdedigen tegen van Helvoort. Die mocht geen remise accepteren en bleef het eindspel (wat remise was) melken tegen Hans. Helaas ging Hans ergens de fout in en verloor. [4-4]. Een gelijkspel dus, terwijl er absoluut meer in had gezeten.

Er waren uiteraard ook positieve punten.
Er werd weer goed gecommuniceerd over remiseaanboden, en natuurlijk de rentree van Melchior die in het Schaakhuis het potje Macchiavelli (ook wel raad de ‘David’) won. Norbert won Ticket to Ride op 1 punt.

Volgende keer staat de uitwedstrijd tegen Oud Zuylen op het programma.

Verslag Rijswijk