Schaakhuis 4 – DD 6 4-4

SH 4 – DD 6: Eric wint stuk voor 2 pionnen maar geeft dat heel vriendelijk weer terug en verliest. Ruud speelt knap remise op bord 6. Rob wint een stuk, datzelfde doet kopman Scot. De rest staat materieel gelijk.

Scot wint: sterk gespeeld! Rob maakt het nog even ‘spannend’ door zijn stuk te offeren voor wat pionnen. Boy wint een pion en heeft veel meer tijd. Dimitri verliest pion en staat wat gedrongen, Evert staat gelijk in een dame+toren eindspel.

Dimitri verliest geen pion maar heeft veel minder tijd, Rob wint, Maurits geeft een stuk weg en verliest: 2,5 – 2,5.

Flinke tijdnood bij Dimitri in een toreneindspel, Evert verliest pion, de tegenstander van Boy weigert op te geven …wat zijn goed recht is.

Evert gaat mat, Boy wint uiteindelijk toch: 3,5 – 3,5 met Dimitri nog bezig die in tijdnood remise accepteert: 4 – 4.

Han Nicolaas