Schaakhuis 1 – De Baronie 5.5-2.5

Tegen de Baronie hadden we een sterke bezetting beschikbaar. Iedereen kon spelen, dus de teamleider kon nog even uitrusten van zijn reis naar Cuba en Marco kreeg ook een ronde vrij. Met een gemiddelde rating van 2101 tegen 1974 waren we uiteraard favoriet.

De stellingen leken mij lang gelijk, maar uiteindelijk vielen er uitslagen te noteren. Om 16:10 pakte Melchior (3) remise met zwart tegen van Berkel (2014). Na dameruil bleef er weinig over om mee door te spelen. Hij had gezien dat we er gunstig voor stonden op de andere borden. [0.5-0.5]

Mike (2) won 5 minuten later van Dijksman (1949). Met een vrijpion op d7 werd de zwarte stelling gebonden en eenvoudig afgemaakt. [1.5-0.5] Vervolgens krijgt Cor (8) een remise in een toreneindspel die me beter/gewonnen leek voor zijn tegenstander [2-1]. Daarna is het weer even wachten. 16:35 scoort Frank (7) het volle punt tegen Slagboom (1859). Zijn vrijpionnen zijn niet te stoppen en op de 40e zet wint hij ook nog een stuk in volledig gewonnen stelling. [3-1]

Tjomme (4) accepteert remise tegen Oomen (2013) [3.5-1.5] prima resultaat, want op de overige borden staat het ook goed. Hans (6) pakt in lichte tijdnood remise tegen van der Linden (1895) met een kwaliteit meer om het teamresultaat veilig te stellen. [4-2]. Om 17:05 wint George (1) een stuk tegen kopman van der Put (2250). Hij heeft de hele partij met het loperpaar tegen 2 paarden gespeeld. In het eindspel manouvreert hij sterk en na stukwinst worden de witte pionnen gestopt. Van der Put verdedigt taai, maar geeft om 17:45 op. Mooie comeback. [5-2]. Vervolgens is Raymond (5) nog aan het spelen voor zijn winstpremie tegen Hemmers (1903). Aanvankelijk heeft hij wat tijdsnadeel, maar bereikt een gewonnen stelling. Helaas laat hij zijn tegenstander ontsnappen met eeuwig schaak. [5.5-2.5]. Daarmee hebben we een degelijke teamoverwinning geboekt, waarbij de zege niet in gevaar is geweest.

Vervolgens sloten er nog mensen aan voor het Indonesische buffet, dat verzorgd was als verlaat verjaardagsetentje van teamleider Norbert. Dat smaakte uitstekend, waarna IM Jop Delemarre nog voor de partijanalyses zorgde. Een aantal spelers van LSG kwam nog even buurten, nadat ze knap van DD 1 hadden gewonnen.

In de tussenstand staan we veilig in de middenmoot. Volgende ronde is 16 december tegen het sterke Combinatie uit Asten.