Norbert wint HSV kersttoernooi

Het traditionele HSV kersttoernooi werd gehouden op maandag 16 december. Uiteraard was alles weer uitstekend geregeld en had de organisatie voor alle deelnemers een prijs geregeld. In een gemoedelijke sfeer werden de vierkampen gespeeld.

Dick Groenendijk dacht met een vorkje een kwaliteit te winnen, maar in een tegencombinatie bleek dit juist een pion te kosten. Norbert wikkelde af naar een gelijk lopereindspel met pluspion, wat soepel werd gewonnen.

In de partij tussen David en Norbert won David een stuk voor 2 pionnen, maar de combinatie van tijdnood en eindspel was niet in zijn voordeel. Ondanks een stuk minder gingen de pionnen van Norbert sneller naar de overkant.

Norbert won groep 1 met 3 uit 3. De plaatsen 2 t/m 4 werden verdeeld door loting, aangezien het onderling resultaat gelijk was. David was hierin de gelukkige. Omdat Nadeem te laat was om mee te doen mocht hij na de prijsuitreiking nog plaats nemen tegen Norbert. Hierin mocht Nadeem de laatste partij nog een halfje mee naar huis nemen. De overige blitzpartijen werden door Norbert gewonnen.

Groep 1
1. Norbert Harmanus (1864) 3
2. David Jonkman (1902) 1
3. Ton Bodaan (1843) 1
4. Dick Groenendijk (1764) 1

In groep 6 werd Ruud van Dijk 2e.

Verslag van HSV