Training

image-7

Veranderende tijden, schaken aankomend jaar!?
Zoals jullie ongetwijfeld gemerkt hebben, is de clubtraining dit jaar veel later verschenen dan andere jaren. We leven in een veranderende wereld met een corona virus, waar we nog maar weinig grip op krijgen en we nog moeilijker kunnen inschatten wanneer dit zal zijn. Ik heb daarom lang getwijfeld hoe ik de trainingen zal gaan aanbieden. Te meer omdat locaties weinig ruimtes hebben waar je goed en kwaliteitsvol les kan geven.

Corona heeft ook voor schaken veel impact gehad. We zien toernooien wegvallen, competities die gelukkig nu weer langzaam opgepakt worden en er is uiteraard heel veel online schaken. Enerzijds is dit een zegen, als sport kunnen tenslotte volledig doorgaan, anderzijds jammer want fysiek spelen is toch veel leuker en gezelliger.

Hoe kunnen wij ons blijven ontwikkelen en blijven uitdagen in deze tijden? Dit is een vraag die ik me vaak stelde deze maanden. Hoe kan ik mijzelf als schaaktrainer ontwikkelen en mijn hobby’s (tennis en talen) blijven doen. Tenslotte wil ik niet mijn ontwikkeling en sporten stopzetten, waar ik jarenlang plezier aan beleeft heb en zeker ook na deze tijd lang mee wil doorgaan. Dus is het belangrijk om ook te kijken naar de periode erna.

Leren en ontwikkelen is een must!
Ik zie leren als een continue proces en merk dat juist nu ik ouder word hoe belangrijk blijven leren en jezelf uitdagen is. In een wereld die vraagt om nieuwe ontwikkelingen oppakken, aanpassen en volhouden. De meesten van jullie weten, dat ik de afgelopen jaren verschillende talen heb geleerd, digitale cursussen gevolgd en eigenlijk op heel veel vlakken mezelf uitdaag.

Dat is ook mijn belangrijkste doel het aankomende jaar. Ik blijf kijken naar wat kan en ik wil mezelf door ontwikkelen, zodat als het virus weer onder controle is, ik er sterker en veelzijdiger uit naar voren kom.

Het aankomende jaar zullen we als het kan en mag gewone gezellige en interactieve lessen in het schaakhuis hebben. Vanuit de huidige aankondigde kabinetsregels zullen we echter digitaal beginnen. Ik ben ook bezig om me verder te ontwikkelen in e-learning en zal in aankomend jaar nieuwe werkvormen uit proberen om te kijken hoe we het digitaal leren gaaf en uitdagend kunnen maken.

DCA (Digitale) Clubtraining 2020 – 2021
Hoe zit het programma er dit jaar uit

 • 8 fysieke lessen van 2 uur als RIVM dat toestaat, anders digitale lessen van 1,45 uur inclusief 10 minuten pauze!
 • Leuke leer opgaven om tussendoor te maken
 • Elo 1750+
 • Boek: 8 uitgewerkte lessen vanuit Suetin klassieke bestseller ‘Sovjet Chess Strategy‘
  1) The Chess game as a unified Process of struggle
  2) Foundations of positional play
  3) The Centre – Typical Pawn structures
  4) The Dynamics of the chess struggle
  5) Modern Positional play
  6) The Attack – Affinity between strategic and tactical methods
  7) Methods of Defence – Switching from defence to attack
  8) Samenvatting en appendix ‘The middlegame in Chess’

  Spelers zorgen voor

 • Rustige ruimte, zodat jij en anderen alles goed kunnen volgen.
 • Goede internet verbinding (check!)
 • Computer of desktop (liefst geen ipad of iphone, dit verlaagt het leervermogen)
 • Goede actieve leerhouding!Kosten: € 140 voor alle materialen en lessen
  Tijden: Dinsdagavond 19.45 – 21.45 Data 2020 17 nov, 1 dec, 13 dec 2021 19 jan, 16 feb, 23 mrt, 20 apr, 1 juni

De training staat open voor zowel leden als niet-leden.

Geef je op door te mailen naar jop@schaaktrainer.nl of appen 0638717631.

https://schaaktrainer.nl/

Translate »