Training

image-7

Na een succesvolle jaargang gaan we ook aankomend seizoen (2019-2020) weer 8 schaaktrainingen aanbieden voor volwassen schakers. Deze trainingen zullen worden gegeven op donderdagavond door Internationaal meester en FIDE trainer Jop Delemarre van de Delemarre Chess Academy (DCA).

Jop is een professionele schaaktrainer, die al vele schakers heeft geholpen een stuk sterker te worden. Dit komt vooral door zijn systematische aanpak en het feit dat alle belangrijke onderdelen aan bod komen. Samen met de trainer ga je op zoek naar je sterke punten en leer je hoe je deze uit kunt bouwen tot echte puntenpakkers. Uiteraard zijn er ook gebieden waar je wellicht nog weinig van weet of die minder ontwikkeld zijn. In de training maken we hiermee een mooie start en na de les bestaat de mogelijkheid tot het opstellen van een persoonlijk leerplan.

14364759_10154527395701528_1952745341507393637_n.jpg

Programma
The Center: A Modern Strategy Guide (Adrian Mikhalchishin).
Het boek kan voor € 22,50 (10% korting normaal €25) worden aangeschaft op de eerste training. De volgende essentiele hoofdthema’s, zullen we dit jaar weer behandelen.

1. Aanvallen op je sterke flank met genoeg centrum controle;
2. Speel in het juiste tempo – controlerend of aanvallend;
3. Verbeter je stukken naar mooie velden;
4. Rekenen om te winnen of je positionele zetten te rechtvaardigen;
5. Verschillende pionstructuren waarin de bovenstaande punten bij elke stelling specifiek besproken worden.

Een prachtig boek om tussen de training door, alles nog eens rustig door te spelen en te kijken!

Hoe verloopt de training?
De lessen zijn systematisch gestructureerd en verlopen via een geleidelijke opbouw die het onderwerp helder uiteenzet. Naast de uitleg is er ook voldoende interactie te beleven: stellingen worden tegen elkaar uitgespeeld, opgaven gemaakt of je gaat samen op zoek naar die juiste variant bij de voorgeschotelde stelling. De trainingsavonden zijn naast het leerzame aspect ook erg gezellig, waarbij je in een relaxte sfeer onder leiding van een toptrainer beter leert schaken. Kortom, een echte aanrader als je je eigen spel een boost wil geven!

De trainingsavonden zijn naast het leerzame aspect ook erg gezellig, waarbij je in een relaxte sfeer onder leiding van een toptrainer beter leert schaken. Kortom, een echte aanrader als je je eigen spel een boost wil geven!

Plaats: Het Schaakhuis, Looijerstraat 1, Den Haag
Tijd: dinsdag 20.00 – 22.00 uur
Kosten: 8 trainingen voor € 140
Voor wie: elo 1900+

De trainingsdata zijn: 8 trainingen op dinsdag (m.u.v. de eerste training) voor 140 Euro. De data zijn: wo 18-sep, di 3-dec, di 26-nov, di 28-jan,  di 25-feb, di 10-mrt, di 14-apr, di 2-jun.

De training staat open voor zowel leden als niet-leden.

Aanmelden kan bij mij (norbertharmanus@hotmaill.com).

en passant

Translate »