Jop wint Rijnsoever Snelschaaktoernooi

Voor het nieuwe schaakseizoen begint organiseert tafeltennisvereniging Rijnsoever een jaarlijks snelschaaktoernooi. Dat lijkt een vreemde combinatie, maar zij organiseren ook een schafeltennistoernooi (waarbij je moet schaken én tafeltennissen tegen dezelfde tegenstander). Het toernooi trekt al jaren wat clubspelers uit de Leidse en Haagse schaakbond.

Dit jaar zonder GM (regelmatig deelnemer), zag IM Jop Delemarre zijn kans schoon om het toernooi op zijn naam te schrijven. Ondanks dat hij al een tijdje geen competitie meer speelt bleek hij als ‘huisschaker’ nog steeds over voldoende basisniveau te beschikken om binnen 5 minuten weer naar de tafeltennistafels te kunnen lopen om tegen Norbert een balletje te slaan. Met 10 uit 11 werd Jop zoals verwacht winnaar.

Rachid haalde met een 3e plaats ook het podium, en Norbert eindigde als 4e.

DSC08959

rijnsoever2016

 

Leave a Reply