Schaakhuis 2 – 3e op NK schaakcafé

Zaterdag 1 juli nam Schaakhuis weer deel aan het NK Schaakcafé in Amsterdam.
Het toernooi werd gehouden in de Tolhuistuin in Amsterdam, dus vanaf Amsterdam Centraal goed bereikbaar met een pontje. Met dank aan René Weerts die een NS actie had gevonden konden we prettig in de 1e klasse naar Amsterdam reizen.
Net zoals afgelopen jaren hadden we 2 teams, echter was Cor helaas ziek dus kwamen we 1 speler te Cor(t).
Team 1 bestond uit 1.Mike Hoogland, 2.Lars Vistisen, 3.Gerard Milort, 4.Hans Hollander.


Team 2 bestond uit 2.Norbert Harmanus 3.Harold Metselaar, 4.Derk Dekker. Op bord 1 hadden we iedere ronde een invaller.


In verband met het regenachtige weer werd er binnen gespeeld, in het café van de Tolhuistuin. In de zaal ernaast werd het reguliere NK gespeeld, en in een aangelegen hal kon men de analyse van de NK partijen aanhoren met Hans Böhm als commentator.

  


Het toernooi was wederom goed georganiseerd en gezellig, ondanks het hoge gemiddelde niveau. Ditmaal werd er gespeeld in een 8-kamp round-robin vooraf gegaan door een ‘staredown’ (vanuit de vechtsportwereld). Dit was nogal onwennig voor schakers zodat het vooral een ‘stare’ werd. De clash tussen Schaakhuis 1 en Schaakhuis 2 eindigde in een gelijkspel.

Het toernooi werd gewonnen door de Flierefluiter uit Apeldoorn. Frenkie’s Basement met o.a. Manuel Bosboom eindigde als 2e. Schaakhuis 2 eindigde met 2 bordpunten meer dan Schaakhuis 1 op een 3e plaats.


verslag NK Schaakcafé