Norbert wint zomerschaak bij Pomar

Ook dit jaar werd er op de dinsdagen bij Pomar een snelschaakcyclys gespeeld.
Waar vorig jaar meer deelnemers van Schaakhuis speelden, liet Sharky het deze keer bij 1 deelname. Derhalve werd de nr.2 van vorig jaar 1e. Derk stopte op zijn hoogtepunt (na zijn overwinning op de 1e avond) en besloot de overige avonden te besteden aan zijn nieuwe modelburgerwoning.

En hieronder vindt u de eindstand na vijf ronden, onderverdeeld in een groep die minimaal drie avonden heeft meegedaan (de zogenoemde ‘echte’ prijswinnaars) en een groep die minder dan drie keer heeft meegedaan (de ‘troostgroep’). Daaruit blijkt dat een Schaakhuizer opnieuw de eerste prijs mee naar huis nam: Norbert Harmanus scoorde uit 28 partijen maar liefst 22½ punten ofwel 80,4 procent. Theo van Orsouw kwam door zijn goede score vanavond nog heel dicht in de buurt maar bleef met 28½ uit 36 (79,6 procent) net iets achter bij Norbert. Hans Segers (alle avonden meegedaan en zeer constant met scores tussen de 6½ en 7½ punten) was goed voor 74,5 procent, opgebouwd uit 35 punten uit 47 partijen. [meer]