Schaakhuis 2 – Shah Mata 3-5

Verslag René Weerts

Zoals gebruikelijk een druk dagje, om 11:00 nog een afmelding van de 8e bordspeler, gelukkig David achter de hand om in te vallen. Rijnko maakte een fout en moest zijn partij opgeven, kort daarna trok ik de score weer gelijk door te winnen in 17 zetten. Helaas verloor Joost zijn partij op het 1e bord, zijn tegenstander had ook nog de laagste rating van zijn team. Hierna liep het voor enkele spelers van onze zijde net verkeerd af of ontstonden er remises in gewonnen stellingen. De laagste twee borden waren nog bezig (Fausto en David) in een poging om de stand gelijk te trekken maar ook deze werden remise: 3-5. David had nog kunnen winnen maar zijn partij maakte niets meer uit en bood dus remise aan, hij moest ook nog koken voor de twee teams. Overigens was het eten erg goed.

Fragment Dik van der Pluijm 1773 – Fausto Molinari 1551, zwart is aan zet partij werd remise

Fragment René Weerts 1514 – Cees van Oosterom 1825, zwart aan zet en geeft op