Oktoberblitz trekt sterke gasten

De herfst is ingetreden, jaagt dieren richting hun holen en schakers naar binnen. We merkten het in ons cafeetje, dat op 5 oktober behoorlijk vol zat bij het traditionele toernooi op de eerste zaterdag van de maand. De stamtafel was goed bezet en evenzo het toernooi: onder de meer dan capabele leiding van wedstrijdleider Tom – een Europese autoriteit in de Shogiwereld – traden 14 deelnemers aan. We misten dit keer sterke clubspelers als David, Marco en Hans, kregen bezoek van Jan Douwes, Eric Brouwer en Eric Goedhart: stuk voor stuk gehaaide spelers! Zij streden om de eeuwige roem en niet te vergeten drankbonnen, waaraan we binnenkort nog een voorlopig geheime extra prijs gaan toevoegen.

Onze eigen shark Raymond kwam goed uit de startblokken en lag op koers om zijn eerste etappezege van het seizoen te boeken. Twee weken geleden bij het clubkampioenschap moest hij de eer nog aan Melchior laten, maar deze keer leek de haai al in de eerste ronde revanche te nemen. Slechts een Houdini-act in een toreneindspel bracht alsnog remise. Daarna richtte Raymond echter een totale ravage aan bij de rest van het veld, terwijl Melchior een blauw oog geslagen kreeg door Jan. In de laatste ronde deed Jan dat tegen het zeedier nog eens over, zodat toch twee spelers met 11,5 uit 13 bovenaan eindigden. In de barrage bleek Melchior vervolgens net iets sneller dan de kwal. De derde prijs was voor Mike, de ratingprijs tot 1650 voor Evert. Een volledige eindstand volgt binnenkort. Alle deelnemers, gasten, Tom en uiteraard Han: nogmaals bedankt voor de gezelligheid en wie weet tot volgende maand!