Botwinnik 1 – Schaakhuis 1 4-4

Het eerste team speelde 4-4 in de uitwedstrijd tegen Botwinnik in Zoetermeer. Iedereen vertrok op tijd. Dat is natuurlijk geen garantie dat we ook allemaal op tijd op de juiste locatie zijn. Botwinnik had voor deze ronde een kerk als alternatieve locatie uitgezocht. Voor de zekerheid had ik dan maar iedereen gemaild, geappt en gesmst. Hans antwoordde dat hij onderweg was. Uiteindelijk arriveerde ook hij gewoon op tijd uit Rotterdam. Tot dan weinig spannends.

Ik leverde de opstellingen in, waarna het welkomstwoord volgde en de wedstrijden startten. Na 14 zetten kreeg ik een remise aanbod van Kanbier, keek eens rond en ging akkoord. Daarna volgde Harold met een remise tegen Middelkoop. Hij kreeg een prettige variant, waarbij beide spelers aanvalskansen kregen. De stelling was echter in balans, en remise was akkoord. De volgende remise kwam van Raymond tegen Beeren. Mike had een stelling tegen Buchly waar een en ander geruild zou gaan worden, en ook hier volgde remise. De middag werd besloten door een gelijktijdig remiseovereenkomst op de resterende 4 borden. Op 2 was de stelling ongeveer gelijk, bij Gerard leek het iets minder (bleek in de analyse mee te vallen), en bij Marco iets beter. Hans vond dat hij wel wat beter stond, maar Zoun had ook wel vertrouwen in de stelling. Toch besloten ook zij tot remise. Zo kwam de 4-4 op de borden door 8 remises. Ik heb het niet eerder meegemaakt. Desondanks geen vreemde uitslag tussen 2 gelijkwaardige teams.

Terug in Den Haag werd gedineerd bij Grieks restaurant Athene Palace, gevolgd door de gebruikelijke partijanalyses in het Schaakhuis.

Verslag Botwinnik

stand na ronde 5