Schaakhuis 1 wint van ASC

De KNSB competitie is goed begonnen. Het eerste team won met 5-3 van ASC.

Bram investeerde pionnen voor aanval. Tegenstander Van der Laan bleef koel en vond goede zetten op de juiste momenten en bleef materiaal voor. Mike kon afwikkelen naar een gunstig paard-lopereindspel, manoeuvreerde geduldig en won. Gerard raakte in de opening een stuk kwijt en kreeg helaas geen goede compensatie. Hans kwam in een verloren toreneindspel terecht, maar ontsnapte met remise. Norbert had initiatief, verloor een pion in het eindspel, maar kreeg een vrijpion. Kastelijn moest zijn toren geven, waarna T+L+pi overbleef tegen P+3pi. De 3 boeren werden gestopt. David won snel een kwaliteit en neutraliseerde het tegenspel. Mildo won een pion, sloeg een initiatief af en won. De partij van Derk ging gelijk op en hier werd tot remise besloten. Uiteraard hadden partijen een ander verloop kunnen hebben, dus kunnen we tevreden zijn met een overwinning tegen een gelijkwaardig team. De eerste 2 matchpunten zijn binnen. Dank aan wedstrijdleider Han Nicolaas die nog wat problemen met klokken moest oplossen.

Bij Soeboer werden wat rijsttafels gehaald en na afloop kregen we nog nuttige feedback tijdens de analyse met IM Jop Delemarre en bleef het nog lang gezellig.