Schaakhuis 2e bij “King draait deur”

25 juni organiseerde SG King uit Tilburg weer eens een uniek toernooi. Teams van 4 personen speelden met 15 min. per bord, waarbij na iedere 10 minuten werd doorgeschoven. Zowel jijzelf als je tegenstander schuiven naar hetzelfde bord door, omdat de teams op rating zitten.

Hoe dat werkt kun je zien in dit Filmpje

Uiteraard zorgde dit voor een hoop frustraties als je een puinhoop van je teamgenoot mocht overnemen, terwijl jezelf net een betere stelling had. Of voor een hoop lol als je juist een goede stelling kreeg. Je kon ook tactisch wachten tot de wissel als je erop vertrouwde dat jouw teamgenoot jouw stelling beter zou spelen dan jij. De Tilburgse spelers hadden een licht thuisvoordeel, want die waren al ingespeeld en ingedronken tijdens het sterke snelschaaktoernooi van SG King op de dag ervoor. Het toernooi verliep uiteraard in een gemoedelijke sfeer.

Het toernooi werd gespeeld in 4 horecalocaties in Tilburg, zodat er ook voldoende bier kon worden gedronken.

Het team van Stukkenjagers werd 1e. Het team Schaakhuis, bestaande uit Bram en Norbert, aangevuld met Koen Haast en Marion Adriaans werd 2e. Frans Konings draaide een paar keer in voor Bram. De gezelligheid werd voortgezet in café Jacks met pizza en (nog meer) bier. Het was een heel leuk toernooi, en zeker voor herhaling vatbaar!

Link naar het verslag van SG King