2e jaarlijkse buitenschaakevenement Den Haag – 24 september 2022

Schaken in de open lucht is door de jaren heen een begrip geworden in Den Haag, niet in de laatste plaats doordat tijdens de periodes van coronalockdown alleen buitenschaak was toegestaan. Zo wordt er geregeld geschaakt op aansprekende locaties als het Plein, de Grote arkt en in de Passage. Anno 2022 is het openluchtschaken niet meer weg te denken uit de Haagse binnenstad. De hoogste tijd dus voor een nieuw officieel evenement.

Het schaakevenement vindt plaats op het plein vóór Paleis Noordeinde, onder de monumentale kastanjeboom en onder toeziend oog van Stadhouder Prins Willem I. Het evenement begint 10:00 uur ‘s ochtends met een eerste simultaanseance, gevolgd door een tweede sessie om 12:00 uur. Beide sessies zullen gegeven worden door FM Stefan Bekker. Vanaf 14:00 uur ‘s middags vindt een open schaaktoernooi plaats. De prijsuitreiking is om 18:00 uur.

Zowel aan de simultaanseance als aan het aansluitende schaaktoernooi kunnen maximaal 50 deelnemers participeren. Beide activiteiten zijn open voor iedere club- en of huisschaker. Inschrijving kan via email of op de dag zelf. Let wel op: vol = vol.

Het toernooi is een evenement zonder winstoogmerk en wordt ondersteund door de Gemeente Den Haag. Deelname aan de schaaksimultaan of het toernooi is 5 euro. Neem je deel aan beide
activiteiten betaal je 7,50 euro. Iedere deelnemer krijgt een aandenken van het evenement.

Datum/tijd: 24 september 2022 van 10:00 uur tot 18:00 uur
Locatie: voor Paleis Noordeinde
Adres: Paleisstraat, Den Haag
Contactpersonen: Evert Roeleveld en Mike Hoogland
Telefoon: 06-45117238
Email: mikeuitdenhaag@hotmail.com