Oud Zuylen 1 – Schaakhuis 1 4-4

Zeer raar, ook wel geschreven als Gérárd, verliep de heenreis niet, al dacht onze GM dat hij moest overstappen in Gouda. Terug waren we bijna verlost van zijn gekraai nadat hij met Derk in de trein richting Rotterdam stapte. Op eerder genoemd station Gouda wist hij echter ook nog onze coupé te vinden. Je kunt niet altijd geluk hebben.

In een wedstrijd waarin beide teams normaal gesproken niet meer om promotie of degradatie speelden, werden de punten gedeeld. Er volgden snel een aantal remises. Derk verloor helaas, wat werd gecompenseerd door een overwinning van Jan. Hans probeerde het lang met D+P maar kwam ook niet verder dan remise.

We hadden dan ook ruimschoots de tijd om aan de bar te hangen voor een goed gesprek over Yoga, wat blitzpotjes te spelen, of gewoon bier te drinken. Schakende Gerards kraaien niet, maar naarmate er bier in gaat wordt onze GM wat duidelijker hoorbaar. Het Utrechts bieraanbod beviel overigens iedereen wel goed. In het restaurant aan de Oudegracht was het personeel in elk geval mondig genoeg om een vrolijk team uit Den Haag te begeleiden. Daar waren we letterlijk tot het bot gemotiveerd.

Felicitaties aan Leiderdorp voor hun kampioenschap!
Schaakhuis 1 eindigt net als vorig seizoen als 5e, waarbij de verschillen tussen veel teams klein bleek.

Individueel gezien hebben met name onze top-3 ratingsterksten het best gescoord. Met name de scores en TPR’s van Jan en Hans mogen worden gezien. Dank aan onze invallers, en trainer Jop Delemarre voor de analyses!