Schaakhuis 1 verliest van Schaakmat Westland 1.

Zaterdag 20 april speelden we de belangrijke wedstrijd tegen Schaakmat Westland 1. Beide teams moesten minimaal 1 MP pakken om veilig te zijn. Helaas bleken de bezoekers met 1.5-6.5 te sterk. Op de overwinning van Westland valt absoluut niets af te dingen, ook gezien de gemiddelde rating van 2065 vs 2007 van ons. Hier en daar hadden wel een halfje meer kunnen scoren. Uiteindelijk komen we 1 BP tekort om LSG bij te halen. Dat is jammer, en volgend jaar moeten we ons maar bewijzen in de 4e klasse. We hebben ons lang kunnen handhaven in de 3e klasse KNSB na de promotie in 2015. De degradatie was absoluut onnodig en we zullen zelf moeten kijken wat er beter kan. Het goede nieuws is dat onze trainer Jop Delemarre ook volgend beschikbaar blijft voor analyses.

Kijkend naar de individuele scores dan hebben Mike en Marco het netjes gedaan met een TPR boven hun rating. De overigen scoorden ongeveer conform hun rating, maar helaas vielen de verliespotjes verkeerd, wat 4x in een 5-3 nederlaag heeft geresulteerd.