De Pion 2 – Schaakhuis 1

Na een zware strijd was een gelijkspel het resultaat. Het eerste matchpunt van het Schaakhuis in de KNSB competitie is binnen!

Op bord 1 won Mike vrij snel van zijn tegenstander. Na de opening was het al vrij snel mis, en ook een stukoffer werkte niet meer. 0-1

Rijnko speelde op bord 2 met zijn geliefde zwart. Zijn tegenstander had een klein plusje, kwam binnen met de dame waarna de problemen te groot werden.

Frank op 3 had het betere spel en wikkelde af naar een gewonnen eindspel. Helaas miste hij een nauwkeurige zet waardoor zijn tegenstander onsnapte met remise. Jammer, maar het positieve is dat hij nergens in de problemen is geweest.

Tjomme speelde op 4 tegen pokerprof Marc Naalden. Needles(s) to say dat het een complexe partij werd met wederzijdse kansen. Uiteindelijk werd het remise door een eeuwig schaak.

Hans won een pluspion en had een aantal winstkansen gemist waardoor ook hij met een plusremise genoegen moest nemen.

Ook Marco had een goede stelling, maar wikkelde verkeerd af (Lxh2+ ipv Lc7), waardoor zijn tegenstander sterke pionnen kreeg. Marco offerde een stuk voor deze pionnen en bouwde op zijn koningsvleugel een vesting die genoeg bleek voor remise. Na lang proberen (terecht, want alleen wit kon nog winnen) gaf zijn tegenstander toe.

Norbert had zijn tegenstander vanaf de opening vastgezet en volledig gedomineerd. Deze koos ervoor om zich te bevrijden ten koste van een zwakte. Op de damevleugel werd nog een zwakte gecreerd, en vervolgens wikkelde Norbert af naar een gewonnen eindspel. Een penning maakte een einde aan de partij.

Derk speelde een open partij die in balans leek. Helaas maakte hij op de 40e zet een foutje terwijl er een eenvoudige afwikkeling naar een remise in zat en verloor.

P1000534

Na wat vluggerpartijtjes in het café werd er bij de lokale Italiaan gezamenlijk gegeten voordat de terugtocht naar het Schaakhuis begon. Helaas ontving Norbert nog een parkeerbon van een lokale parasiet terwijl in het hele gebied diverse auto’s dubieus geparkeerd stonden. Het gelijkspel werd warm onthaald door de supporters in Den Haag met hapjes en drankjes.

Zoals verwacht moest er in de KNSB voor ieder half punt worden gevochten. Dat zal de rest van het seizoen niet anders zijn, maar ik heb er alle vertrouwen in als teamleider.

Norbert Harmanus

verslag De Pion: link

depion-schaakhuis

Leave a Reply