Schaakhuis 1 wint van LSG 4

Na ons verlies tegen Rijswijk hebben we ons goed herpakt met een ruime overwinning op LSG 4. De Leidenaren hadden Rijswijk verslagen en een gelijkspel tegen Sliedrecht geboekt. Na een zware strijd bleken we op 4 borden sterker, wat genoeg was voor de winst.

Het eerste punt kwam op naam van Hans, die snel een goede stelling had en materiaal won. (1-0) Vervolgens boekte Reggy een degelijke remise met zwart bij zijn debuut in de KNSB. (1½ -½).

Rachid had na de opening het centrum in handen. Zijn tegenstander probeerde een stukoffer om spel te krijgen. Dat werd dankbaar geincasseerd, waarna alle mogelijkheden werden dichtgezet. (2c-1½).

De tegenstander van Tjomme probeerde na een ruilactie zijn vrijpion in beweging te krijgen. Dit ging ten koste van een pion, en dat had Tjomme goed getaxeerd. Toen Derksen een pion terugpakte besliste een dubbele aanval met de loper tegen 2 paarden. (3½-1½). Dit was de eerste meevaller van de wedstrijd.

Op bord 1 blunderde Mike een stuk weg tegen Hellenberg. Hij maakte er nog een aanval en een lange strijd van, maar helaas bleek het extra materiaal teveel. (3½-2½).

En toen begon de spannende fase.

Marco stond lang beter, maar kwam niet verder dan remise tegen Binnendijk (4-2). Dit garandeerde daarmee wel de winst, want Frank ging niet meer verliezen en de stelling van Jean was nog niet duidelijk.

Frank had een eindspel met 1 paard en 6 pionnen en wist dat remise genoeg was, maar won met een combinatie een pion. Dat was een gevaarlijke vrijpion, waardoor zijn tegenstander een stuk te kort kwam in de verdediging. (5-2).

Jean stond een stuk achter tegen 3 pionnen. Dat speelde zijn tegenstander niet handig uit, waarna een eindspel van 2 pionnen voor Jean tegen een kale loper overbleef. Dit werd uiteindelijk remise.

Hiermee hebben we weer 2 belangrijke punten gewonnen en staan we op de 3e plaats.

Norbert Harmanus

verslag LSG: link

Schaakhuis-LSG4

Klasse3F-r4

One thought on “Schaakhuis 1 wint van LSG 4”

Leave a Reply