Rijswijk 1 – Schaakhuis 1

7 november was het versterkte Rijswijk de tegenstander. De 30 punten per bord meer zorgden uiteindelijk voor een kleine overwinning voor Rijswijk.

Mike haalde op bord 3 vrij snel het punt binnen. In een eindspel met 2 pluspionnen was het vrij simpel (0-1). Gerard speelde vrij snel remise tegen Roel Leezer, waarbij hij kans op winst helaas had gemist (½-1½). Marco verloor van Jelle Bulthuis (1½-1½). Hier heb ik weinig van gezien. Raymond verloor van Alexander Cupido (2½-1½). Hij stond een pion voor, maar zijn tegenstander kreeg hiervoor wel veel initiatief. Uiteindelijk bleek een vrijpion niet te stoppen. Derk leek lastig te staan tegen Peter Monté, maar kreeg gevaarlijk spel nadat Monté inging op kwaliteitswinst. Een penning op de dame zorgde voor de winst (2½-2½). De stand gelijk, met nog 3 borden te spelen. Bas Kommer overspeelde zich tegen Tjomme, waardoor we zelfs voor kwamen (2½-3½). Rob van Helvoort had het initiatief tegen Frank gekregen en de stelling bleek niet houdbaar (3½-3½). Norbert moest tot slot een moeilijk eindspel verdedigen en ging in tijdnood helaas in de fout (4½-3½). Ondanks de teleurstelling tegen een sterk Rijswijk trok de sfeer bij tijdens het eten in het Chinees restaurant Kee Lun Palace in de Wagenstraat.

12195966_10153284792872843_6633468978639466899_n

Hier sloot ook GM Fedorchuk aan, die door Dimitri was uitgenodigd om te analyseren in het Schaakhuis met het team, waarvoor dank. In de analyse met GM Fedorchuk bleken er uiteraard nog vele verbeteringen mogelijk. Volgende ronde wacht LSG. Hopelijk zijn we dan weer op volle sterkte.

Norbert Harmanus

verslag Rijswijk: link

rijswijk-schaakhuis

3f-r3

Leave a Reply