Schaakhuis 1 meer dan veilig

Tegenstander D4 miste hun sterkste speler en een paar Belgische invallers. Wij hadden wel de beschikking over onze ‘Belgische’ GM, maar misten helaas de Schrik van de competitie en papa Tjomme waardoor Harold Metselaar en Amir Tirandas hun debuut maakten in de KNSB.

Mike kreeg al vroeg een remiseaanbod en kwam dat melden. Na wat gezoek naar de opstellingen bleek zijn tegenstander niet de sterkste te zijn, waardoor ik opdracht gaf om door te spelen. Al vrij snel had Mike een betere stelling bereikt. Uiteindelijk maakte hij met een mooie 4-ply combinatie de partij uit.

Raymond won op bord 2 vrij snel van zijn tegenstander. Die werd hard weggecombineerd en moest toezien hoe een loper slachtoffer werd van ‘heuristiek kooi’.

Frank won op 3 al heb ik niet veel van de partij gezien.

Op bord 4 maakte onze eigen ‘Anish’ (niet te verwarren met Amir) remise tegen een speler met een hogere rating. De stellling zat potdicht.

Harold ging in op een stukoffer in de opening, waarvan hij wist dat het incorrect was. Een 2e stuk volgde, maar zijn tegenstander speelde op mat of damewinst in plaats van een toren terug te pakken. Een stuk werd teruggegeven om wat ruimte te maken, en vervolgens werd de partij met een tactic beeindigd die weer een stuk zou hebben opgeleverd.

Norbert trok maar weer eens een Chinese Muur op tegen een tegenstander die vervolgens zonder plan zat. Met ruim een uur meer op de klok bereikte de tegenstander niks en offerde uit wanhoop maar een pion. Dit leverde wel tegenspel op en op de 41e zet werd tot remise besloten.

Amir speelde de opening onnauwkeurig en werd vastgezet. Ik heb gemist hoe de partij afliep, maar het gebrek aan coordinatie zal wel ergens zijn misgegaan.

Zo werd een 2.5-5.5 overwinning geboekt, waardoor het 1e team op een veilige 3e plaats staat met de koploper op het programma in de laatste ronde. Uiteraard gaan we ervoor om de 3e plaats te behouden.

12923132_846389298804560_1149774364690661688_n

12920280_846389338804556_8577752121375971095_n

d4-schaakhuis

3Fr8

verslag D4 link

Norbert

Leave a Reply