KNSB: Schaakhuis 2 – DSC 5

Verslag René Weerts

De eerste KNSB wedstrijd voor het 2e team, ik had nogal wat werk met de voorbereidingen maar alles was op tijd klaar. Paul wat bereid om in te vallen voor David, David deed de bar. Onze tegenstander was DSC 5, de club waarvan ik hoofdlid ben. Ik had Andre van der Weijden gestrikt als wedstrijdleider, hij is eigenlijk reservespeler van DSC 5 wat wel tot enige verwarring leidde. Aangezien ik nog her en der bezig was tijdens de partij met hand en span diensten (assisteren in de bar, toeterende scooterrijders tot bedaren brengen), kon ik niet veel meekrijgen van alle partijen. Zelf had ik 4-4 in gedachte als eindresultaat. Han had echter een topdag en versloeg een tegenstander met ruim 300 ratingpunten meer, Dimitri had druk staan kokkerellen voor de Indische maaltijd maar was toch fit genoeg om remise te spelen tegen een tegenstander met bijna 250 ratingpunten meer. Evert was zijn tegenstander te slim af en speelde een mooie winspartij. Naast mijn wist Fausto met een pion meer het eindspel te winnen. Ik had een makkelijke partij, gaf mijn tegenstander een kwaliteit voor een gewonnen eindspel. Joost, Paul en Rijnko moesten de klappen opvangen en verloren. Tegenstander van Joost had 200 ratingpunten meer, lang leek het nog remise te worden maar het mocht niet baten. Paul en Rijnko speelden tegen twee ouwe rotten die lieten zien dat ze niks verleerd waren. Zo werd het uiteindelijk 4,5-3,5.

Mag zeggen dat ik wel trots ben op onze prestatie, we wonnen van een tegenstander met een gemiddelde rating van 100 punten boven het onze.

René Weerts

[verslag DSC 5]