Schaakhuis 1 wint van DSC 4

Aangezien we nu ook een 2e KNSB team hebben waren er nu geen vrijwillgers beschikbaar. Zodoende was Norbert wedstrijdleider en Mike teamleider.

De eerste score kwam vn Bilal. In zijn aanvallende stijl won hij van Mark Breton in de aanval. [1-0]

Vervolgens kreeg Harold een remiseaanbod [1.5-0.5], gevolgd door Raymond [2-1], en Norbert [2.5-1.5]. De overige borden zagen er goed of gelijk uit, met uitzondering van Marco. Die had een dikke pion op h8 geparkeerd.

Mike had indmiddels een positioneel kwaliteitsoffer gespeeld, en tegenstander Hans Stam moest onder druk materiaal teruggeven. Uiteindelijk won Mike het eindspel van D vs T+L. [3.5-1.5]

Omdat we nog een halfje nodig hadden bood Gerard remise aan met een soort vesting. Wellicht zat hier nog meer in, maar risico was niet nodig. [4-2].

Tjomme moest een toreneindspel met een pion minder nauwkeurig verdedigen, maar deed dat goed. Daarmee was de teamoverwinning binnen. [4.5-2.5].

De meest spectaculaire partij was die van Marco. Met zijn ingesloten loper op h8, speelde hij met een stuk minder. Het extra stuk van ten Have was echter wel gepend en de koning lag open omdat die pionnen de loper van Marco hadden ingesloten. Toen ten Have niet oplette kon Marco het paard winnen dankzij een penning. Met diverse mogelijkheden op een matnet koos Marco echter het verkeerde plan, waardoor de partij met eeuwig schaak eindigde in remise [5-3].