Dagje Rotterdam: Onesimus – Schaakhuis 2

Verslag René Weerts

De uitwedstrijd van het 2e team was een een heikel karwei. Alleen 2 mensen kwamen opdagen bij het centraal station op het geplande tijdstip, na bellen en instructies geven waren we bijna compleet, met 7 mensen begonnen we aan de wedstrijd. Al snel werd de achterstand van het lege bord recht getrokken door Joost Scholten speelde met wit op het eerste bord en weerlegde een stukoffer en won.

Her en der werd het toen spannend. Patrick viel in voor Han maar had een iets sterkere tegenstander en verloor en Evert liet remise kansen liggen. Rijnko kon met een pion meer een gewonnen stelling nauwkeurig uitspelen. Fausto was toch de betere in een gelijke stelling en kon de winst opstrijken.

Ik had net b5 gespeeld, computer geeft aan dat mijn tegenstander +25 staat, maar ik won toch kon promoveren met mijn C pion.

David had remise afgeslagen en wist met een pion extra zijn stelling te verzilveren, 5-3 voor ons.

We mogen best wel trots zijn op deze prestatie, staan nu op de derde plaats na twee rondes. Hans Hollander kwam even buurten omdat Onesimus zijn club is en hij kon een paar mensen een lift geven naar het Schaakhuis waar onze tactisch achtergebleven speler ons voorzag van een Italiaanse maaltijd.