Oud Zuylen Utrecht 2 – Schaakhuis 1 3.5-4.5

Schaakhuis wint de uitwedstrijd bij Oud Zuylen Utrecht 2 met 3.5-4.5.

Voor het eerst sinds mensenheugenis vertrok Schaakhuis 1 zonder auto’s naar een KNSB wedstrijd buiten Den Haag. Normaal gaan we wel met een auto of 3 a 4, maar omdat we van plan waren om na afloop in Utrecht in de stad te eten gingen we met de trein, om ook wat bieren te kunnen consumeren. Oud Zuylen speelt in een mooie locatie in het centrum van Utrecht, met een kantine met een leuk bierenassortiment, onder andere uit Houten.

Beide teams waren veilig, dus de inzet was de 3e plaats en de eer. En daar werd de nodige strijd voor geleverd. Deze ronde hadden we een unicum. Tomas Segerberg, een Zweed uit Berlijn speelde met ons mee. Op bord 1 had Gerard zich voorbereid en maakte netjes remise tegen de sterke van der Linde. [0.5-0.5]
Marco won met een combinatie een stuk tegen Schwartz [0.5-1.5]. Bij Norbert ging het ook soepel. Na een paar matige zetten van de tegenstander kon hij de beslissende klap uitdelen met Txc3. [0.5-2.5]

Mike won een pion tegen van Os, maar kon met D+T niet verder komen. De tegenstander en Mike hadden een mooie verdediging gevonden [1-3]. Derk speelde tegen een isolani, maar vond geen winst in tijdnood [1.5-3.5]. Harold offerde noodgedwongen een kwaliteit, wat voor het nodige gevaar zorgde. Hier werd tot remise besloten [2-4]. Onze gastspeler Tomas deed een winstpoging in een gelijke stelling en verloor helaas [3-4]. Tjomme had ook een pion gewonnen, maar het eindspel van K+T+4pi vs K+T+3pi op 1 vleugel was helaas niet te winnen [3.5-4.5]. Het halfje was wel genoeg voor de teamoverwinning. Met de sympathieke tegenstanders werd nog geanalyseerd onder het genot van wat bier. Het eten na afloop smaakte ook prima, dus het was een gezellig teamdagje in Utrecht! Een groepje ging nog naar de afterparty in het Schaakhuis.