Schaakhuis 2 kampioen!

Schaakhuis 2 kampioen, na spannende slotronde. Tegen de directe concurrent Rijswijk 2 werd het 4-4.

Marcel en Hans verloren snel volgens plan om zo de 3-1 achterstand te kunnen bereiken. Ha Tjioe maakte de 2-1, maar Boy bracht de winnende achterstand op het bord. Marc stond lastig en verloor helaas ook. Maurice had een pion gewonnen en consolideerde zijn stelling. Kanako stond gewonnen door een sterk paard en David stond passief. Alle 3 moesten winnen en dat gebeurde ook. Eerst bleek een trucje van de tegenstander van Maurice niet te werken door een simpele blokkade op e5. Daarna won Kanako alsnog in een tricky stelling. 4-3 achter en David op increment in een slechte stelling. Met een beetje hulp van zijn tegenstander werd er eerst een toren weggegeven waar na er K+T tegen K+3pi overbleef. Niet gehinderd door eindspelkennis sneed david de koning af en haalde de pionnen op. 4-4 en daarmee kampioen!