Openingsborrel geslaagd, blitzkampioenschap geplaagd

Het zit er weer op! Althans: de aftrap van het seizoen 2019-2020. Op typische Schaakhuis-aanwaaiwijze omzeilden de meeste leden het openingswoordje van de voorzitter: geen epische prestaties, geen grote ambities, maar wel een actief clubleven – dat was zo’n beetje de strekking voordat de bubbels door de keel gingen, gevolgd door een rijk borrelassortiment. Heel veel clubgenoten, oude bekenden, nieuwe buurtgenoten, een introducée en de HSB-voorzitter himself vonden in de loop van de avond ons cafeetje: we zaten goed vol, sommigen zelf nog voller.

Er werd ook nog geschaakt: om seizoensbieren, Corona’s, een nieuw schaakboek, een NICje, en om de titel van open clubkampioen blitz (al was dit eigenlijk pas de eerste etappe, want eigenlijk gaat de race om de eer elke eerste zaterdag van de maand verder). Twaalf deelnemers – onder wie de winnaar die als een b/v/plaag door het veld trok – zorgden onder de bezielende leiding van wedstrijdleider David voor de onderstaande eindstand. Voor de lijstjesmensen: David gaat nog na of de tpr’s kloppen. Voor alle anderen: dank voor een mooie avond en we gaan er een mooi jaar van maken!