Spanning stijgt in N00b epic battle

De vierde ronde van Noob 1 gespeeld (en geanalyseerd, zie als vanouds https://lichess.org/study/ztQ68DLV), evenals de inhaalpartijen. Wedstrijdleider David houdt er bovendien goed de vaart in, want ook ronde 5 is grotendeels afgerond. Dit levert de volgende tussenstand op:

Evert is de nieuwe koploper! Dat ging bepaald niet zonder slag of stoot. Zoals vorige keer bericht was zijn partij uit ronde 4 tegen Kanako een heus heidens offerfeest. Zo heeft de Heer het zeker niet bedoeld, maar wij bij N00b 1 denken er anders over. In zijn inhaalpartij tegen Thu won Evert een lang paardeindspel. En in ronde 5 was het werkelijk last man standing: Scot ging uiteindelijk door zijn vlag.

Achtervolgers zijn Fong Li en Thu. Fong Li won haar inhaalpot tegen Han met goed spel. Vooral de afronding – dankzij zeer actieve torens die zwarts koning en vrijpionnen in bedwang hielden – zag er mooi uit. Verder deelde ze het punt met remisekoning Alexander, die daarin voorlopig nog een perfecte score heeft. Tot slot verloor ze in de vijfde ronde van Thu, die daarmee aansluiting bij de top hield.

Met nog twee ronden te gaan heeft zich aldus een kopgroep gevormd: Evert staat een halfje los van Fong Li en Thu; eventueel kan Han daar nog bijkomen, maar dan moet hij wel van de gevaarlijke Nadèr winnen. Onderaan staan momenteel Marcel en Wendel, maar ook daar kan nog verandering in komen. Het zou geheel in stijl van het toernooi zijn als zij in de laatste ronden nog iemand verschrikkelijk in de pan hakken!