DD 2 – Schaakhuis 1 3-5

Schaakhuis 1 wint de derby bij DD 2 met 3-5.

Norbert komt na de opening remise overeen tegen Koelmans (1895) in een gelijke stelling [0.5-0.5]. Vervolgens maakt Melchior remise tegen Kuiper (2007) [1-1]. Bilal verliest tegen Hariz (1928) doordat een vrijpion niet meer is te stoppen [2-1]. Hans maakt vrij eenvoudig de gelijkmaker tegen van Orsouw (1777) [2-2]. Marco scoort een remise tegen Happel (1939) in een dameeindspel met een paar pionnen minder[2.5-2.5]. Derk maakt er een lang gevecht van. Na stukwinst geeft Derk het stuk terug voor een eindspel van paard tegen loper en pluspion voor Derk. Arends (1849) weet dit niet droog te houden nadat hij zijn paard laat afruilen [2.5-3.5]. Mike heeft op bord 1 een lange manouvreerpartij tegen Bueno (2015). Die blundert in het eindspel met dames en torens een pion weg, waarna Mike een pion naar de overkant loopt [2.5-4.5]. Daarmee is de overwinning binnen. Gerard is als laatste bezig. In een complexe partij weet hij een beter pionneneindspel te bereiken, maar de Waard (1933) ontsnapt met remise [3-5].

 De stand na ronde 2 in KNSB 3E

De overwinning is gevierd met een diner bij ons favoriete Chinese restaurant, waar zonder reservering toch nog plaats wordt gemaakt voor de jarige Chinese teamleider.

De avond werd besloten met een leerzame analysesessie onder onze trainer IM Jop Delemarre. Ook Ornett Stork sloot aan als toeschouwer. De feedback op de partijen is wederom erg praktisch. Jop, bedankt! Derk wordt voor zijn gevecht op het bord beloond met een mooi boek als prijs.