Schaakhuis 1 speelt gelijk tegen Philidor 2

Na een leuke schaakdag in Leiden gingen we naar huis met een 4-4 gelijkspel tegen Philidor Leiden 2.

Hans zorgde voor een flitsende start door binnen 10 zetten de dame van de tegenstander in te sluiten. [0-1] Marco was er in de kroeg nog verbaasd over.

De teamleider gaf het voorbeeld door in het middenspel remise overeen te komen tegen Zeven (1962), op bord 7. Nagenoeg tegelijkertijd bereikte Marco zetherhaling tegen Sharshov (1985) en verloor Bilal in een aftrekaanval tegen Koes (1838). Zo stond het weer [2-2] en ging de strijd verder op 4 borden. Dat leek lang onze kant op te gaan. Tjomme had een pion gewonnen, maar van Halderen (2018) wist genoeg complex tegenspel te creeëren voor de remise. [2.5-2.5]. Mike had een pion geofferd voor activiteit en een drukstelling. Van der Steen vond geen oplossing [2.5-3.5]. Harold leek een heel gunstig middenspel te hebben tegen Wooter (1988), maar kwam uiteindelijk ook niet verder dan remise. [3-4]. Gerard stond 2 pionnen achter en kwam er niet uit tegen van der Marel (2086) en zo stond de [4-4] op het bord.

Stand in klasse 3E 

Vervolgens begon het zwaarste deel van de dag: de nazit bij de Stadsbrouwerij Leiden. Die hebben een mooi bierenassortiment en prima eten, zodat we een gezellige schaakdag in Leiden tot een mooi einde brachten.