decmber blitz

De Monthly Blitz van 5 december werd een enerverende zeskamp tussen Mike, Melchior, Fong Li, Evert, Bob en ondergetekende. Onder toeziend oog van Willem en Rijnko (na het toernooi kwam Kees ook nog langs) speelden zij een spannend toernooi. Hoewel spannend, het werd al vrij snel duidelijk dat de strijd om de eerste plaats tussen Mike en Melchior zou gaan, de vraag was meer wie er met het brons vandoor zou gaan. M&M maakten in de eerste vier ronden geen fout en wisten al hun partijen te winnen, zodat de laatste ronde de beslissing moest brengen: de wedstrijdleider had er uiteraard voor gezorgd dat zij elkaar pas in de laatste ronde zouden treffen… Mike won dit potje in iets mindere stand maar na een sneaky (onaangekondigd) schaak moest Melchior de strijd staken. Ach, tweede met 4,5 uit 5: ik zou ervoor tekenen. Fong Li steeg vanavond boven zichzelf uit en had met ogenschijnlijk gemak de overige drie mannen flink ingepakt waardoor zij knap en volkomen terecht derde werd met 3 uit 5. Evert, Bob en Han wonnen elk een potje van elkaar zodat zij gedrieën de laatste drie plaatsen deelden met elk 1 punt: gedeelde smart…Na dit officiële gedeelte werd er nog geruime tijd geanalyseerd, geschaakt, gepraat, gesudokued (het oplossen van sudoku’s) en in bescheiden mate gedronken: er werd opvallend veel koffie en thee geconsumeerd…Melchior kondigde aan het eind van de avond de zaterdagmiddagse laddercompetitie aan: over het wat, hoe en waarom volgt z.s.m. meer info. Kortom, een geslaagde avond

Han Nicolaas