Schaakhuis 1 verliest van Leiderdorp

Zaterdag stond de volgende test te wachten. Of eigenlijk 2. Na onze overwinningen op ASC en DSC stond nu Leiderdorp te wachten. Een sterk team met een gemiddelde rating van 2086 tegen 2003 voor ons. De eerste test was de CTB (Corona Toegangs Bewijs). Dat ging vrij soepel. Iedereen had zijn QR code gereed, app ging op groen, in Den Haag is altijd wat te doen.

Leiderdorp zelf bleek echter een stuk lastiger. De tactische opstelling op de bovenste borden pakte uit volgens verwachting. Norbert en Derk verloren van hun tegenstanders die de aangeboden kansen wisten te pakken. Bram kreeg een pion op d6 en een toren in de vijandelijke stelling. Dit werd zijn tegenstander te veel. Mike won in een eindspel met een kwaliteit meer. De partij van Mildo heb ik niet gezien. Marco hield een eindspel van T+2pi vs T+3pi remise. Gerard had een rommelige stelling en moest winnen. Helaas bleek zijn poging niet te lukken. Harold had een dichtgeschoven stelling. Net na de 40e zet kwam zijn tegenstander vervelend binnen en won materiaal. Zodoende een dikke, maar terechte nederlaag.

Na afloop volgde nog een hap bij de Griek, en de nuttige analyse met Jop. Inmiddels kwam ook een deel van team 2 terug uit het Westland, en werd het nog een drukke, gezellige avond.

[verslag Leiderdorp]