Schaakhuis 1 wint van DD 2 in HSB 1A

Op dinsdag 15 februari was er een uitwedstrijd tegen DD 2. Ongeveer de helft van onze vaste spelers waren verhinderd, maar gelukkig konden wij rekenen op onze invallers.

Bord 1

Bram kende de opening beter dan zijn tegenstander wat resulteerde in een gebruikte denktijd van slechts 15 minuten tegenover 1 uur van zijn tegenstander na het bereiken van de volgende stelling. Het commentaar is van Bram.

Bord 2

Hans hield na de opening met succes een extra pion over. Doordat zijn tegenstander de binnenkomst van de twee zwarte torens toeliet, kon Hans zijn voordeel uitbreiden en wist zo de winst naar zich toe te trekken.

Bord 3

Paul hoefde niet ver te reizen voor zijn partij, maar helaas kwam zijn tegenstander niet opdagen. Paul genoot van de interessante partijen van deze avond.

Bord 4

Derk speelde tegen de talentvolle jeugdspeler David Madularea. Derk hield een hele tijd licht voordeel, maar de tijdsnood werd te veel waardoor hij zijn tegenstander winstkansen gaf, die gretig werden aangenomen.

Bord 5

Kanako speelde veel sterker dan haar huidige rating deed verraden. Het was duidelijk dat haar stelling zeer gunstig werd naarmate het middenspel vorderde. Maar helaas was ook bij Kanako de tijdsnood toegeslagen, waardoor ze min of meer gedwongen voelde remise aan te bieden. Op dat moment stond ons team al met 4½ voor. Met het halfje van Kanako sloten wij ook de avond af met een nette 3-5 winst.

Bord 6

Na de openingsfase had Sai Wing stevig het initiatief in handen. Hij wilde doorbreken op de koningsvleugel maar daar stond de witte verdediging in de weg. Zonder al te veel risico werd het plan van Sai Wing geneutraliseerd en remise was ook uiteindelijk de terechte uitslag.

Bord 7

Thu was onze verrassend sterk spelende invaller. Al snel in de opening kon Thu met een paard midden in de stelling van zwart schade aanbrengen en het bleek een kwelgeest te zijn. Hierdoor verloor zwart 2 pionnen en stond zijn koning blootgesteld aan ook nog eens het loperpaar. Niet veel later was het duidelijk dat Thu ging winnen.

Bord 8

Han speelde erg degelijk en had zeker kansen, maar zijn tegenstander was hem te slim af door met een zekere pionnenstorm zijn koningsverdediging open te breken. Lange tijd leek het erop dat Han zijn stelling kon behouden, maar ook bij Han was tijd kostbaar en dan is de kans ook groot dat er fouten snel gemaakt worden.

DD 2RatingSchaakhuis 1ronde 4
Waard de, E.R. (Remko)1824Berg van den, B. (Bram)22380 – 1
Arkesteijn, J.P. (Jaco)1788Hollander, J.W. (Hans)20450 – 1
Timmermans, R. (Raymond)1593Regeer, P.A. (Paul)17930R – 1R
Madularea, D. (David)1744Dekker, D.H.M. (Derk)18941 – 0
Voermans, A.J.H. (Adri)1709Kinoshita, K. (Kanako)1561½ – ½
Graaf van der, E. (Erik)1740Wu, S.W. (Sai Wing)1758½ – ½
Shin, J. (Jinan)1660Thu, K. (Kyaw Moe)15890 – 1
Diaz Maguiña, D.F.F.J.J. (Daniel)1798Nicolaas, J.J.M. (Han)15491 – 0
Gemiddelde Rating:1732Gemiddelde Rating:18033-5

Leave a Reply