Schaakhuis 1 wint van Philidor Leiden 2

De laatste KNSB ronde stond er voor Schaakhuis niets meer op het spel, behalve de persoonlijke eer. Philidor was normaal gesproken ook veilig, tenzij de Amstel zou winnen en DSC veel meer bordpunten zou halen.

Bij de tegenstander van David ging er in de opening al een stuk verloren. Niet veel later kwam daar nog een punt bij voor Norbert, die eerst een stuk won, en daarna nog wat pionnen. Dat zorgde voor een snelle 2-0 voorsprong. In onderstaande stelling volgden na Txb3+ nog 9 zetten zonder dat de witte stelling er echt beter op werd.

Pancharajah – Harmanus. Txb3+

Vervolgens maakten Harold en Hans remise.

Jan wint een toreneindspel. Eerst geeft zijn tegenstander zijn toren voor een pion van Jan om met 2 verbonden pionnen naar de overkant te rennen. Jan promoveert echter eerder en lost met een röntgen de problemen op.

Marco heeft een eindspelletje met pionnen en een paard. Het lijkt ergens wat aktiever, maar de boel wordt platgeruild met remise als resultaat. Mildo had een gunstig eindspel met loper tegen paard, maar komt er niet doorheen. Gerard was in de opening al een stuk kwijt geraakt en ging maar in de aanval. Uiteindelijk houdt zijn tegenstander het stuk in het eindspel en lopen de pionnen van Gerard niet meer door.

Verslag Philidor 2

Tijdens de competitie was het bovenaan lang spannend. Uiteindelijk is het sterke team van Promotie kampioen geworden. Gefeliciteerd!

Schaakhuis eindigt in het linkerrijtje (niet alleen omdat alle namen links staan…). Uiteindelijk hebben we het seizoen met alle Coronaperikelen goed doorstaan. Daarnaast dank aan alle invallers! Volgend seizoen gaan we er weer tegenaan in onze verbouwde speellocatie.

Hans is topscorer van het team met 5.5 uit 7 met een mooie TPR van 2255!