Berliner Mannschafts Meisterschaften

Begin mei was er eindelijk weer een speelronde in Berlijn. Bram en Norbert gingen weer eens op bezoek bij NARVA. Op Schiphol viel het wel mee met de verwachte drukte, en Norbert’s Priviumpas leverde dan ook niet veel tijdsvoordeel op. Maar het gaat om het principe! Op Schiphol werd op z’n Nederlands de mondkapjes gehandhaafd. Volgens de diverse reclameborden moest het nog, maar in de praktijk bleek daar weinig van. Alleen in het vliegtuig zelf moest je nog pro-forma met zo’n ding op.

Aangekomen in Berlijn vond Bram het weer eens tijd voor een hapje eten. Na incheck in het hotel was het weer etenstijd, dus maar weer een restaurant opgezocht. Een deel van de caloriën werd nog verbrand met een avondwandeling van 1,5 uur lopen, waarmee het dagtotaal kwam op 3 uur.

Zaterdagochtend was het mooi weer. Ideaal dus om binnen wat te doen. De gezamenlijke hobby escaperoom werd bezocht in Berlijn. Dit keer moesten we uit een Stasigevangenis ontsnappen waarbij je start in je eigen kamer. Uiteraard moet je samenwerken en daarbij is het handig om te beschikken over empatisch vermogen. De start was dan ook moeizaam, maar ruim voor het uur om was stonden we weer buiten in de vrije wereld.

Het middagprogramm bestond uit tv-kijken en bier drinken samen met NARVA (Sven + Thomas + aanhang). In een stamcafé van Union supporters zagen we Union winnen. Vervolgens hebben we ook nog Mainz zien winnen in het stadion van Hertha. Iedereen tevreden, genoeg bier gedronken, dus maar terug naar het hotel aangezien we ‘s ochtends om 09:00 moesten schaken. Dat was immers het hoofddoel van de trip.

Dat schaken viel niet mee… Met een übertje ben je zo op locatie. Maar voor een teamwedstrijd is het wel handig als je compleet bent. Bij NARVA wist helaas alleen Peter te winnen van zijn tegenstander. Zelf speelde ik niet een bijzonder interessanten partij. De opening liep niet lekker, dus ik moest een pion geven met het loperpaar als compensatie. Die pion won ik terug, en toen was het tijd om handjes te schudden. Mijn tegenstander (met wit) was hier bang voor een zwakke a3 pion, en d6 loopt nog niet snel door. Bram probeerde het lang, maar kwam ook niet verder dan remise. Zo leden we een 3-5 nederlaag en staan we nog steeds op de laatste plaats. 1 wedstrijd werd niet gespeeld (Rehberge-Lasker Steglitz) en die wordt ook niet meer ingehaald. Je krijgt dan wel 2 MP, maar geen 8-0 maar de verwachte bordpunten.

Warken (1956) – Harmanus (1943) 1/2-1/2