KNSB Schaakhuis 2 – Philidor 3

Wederom een thuiswedstrijd met de gebruikelijke verlate Paul Regeer. Zijn late aankomst leidde tot een vroege remise zelf maakte ik het eerste verliespunt, te druk met organiseren, verloor twee pionnen en kon geen escapes creëren. Gelukkig was Christiaan degene die de stand weer rechttrok. Daarna werd het spannend, Rijnko en Sai Wing wonnen hun partij maar Per en Ruud moesten het onderspit delven, jammer voor Ruud want iedereen dacht dat hij gewonnen stond of remise zou maken. Dit alles onder het toeziend oog van een Oekraïnse wedstrijdleider die gelukkig niet hoefde op te treden. Fausto hield de spanning erin en ondanks het feit dat zijn tegenstander een veel hogere rating had wist hij in het eindspel zijn tegenstander te verschalken met een unstoppable vrijpion.

Partijfragment Fausto

Uitslag