Schaakhuis 1 – Voorschoten 2 5.5-2.5

Op een glibberige decemberdag was de wedstrijd van het eerste tegen Voorschoten 2. Marco begon met een vroege remise, mijn partij ( Hans ) op bord 3 verliep voorspoedig vanuit de opening door een ongelukkige afwikkeling kwam mijn tegenstander gelijk maar via een truc met gelijke lopers en een vrijpion gewonnen. Harold had op bord 8 een miniatuurtje waarbij hij een soort gambiet tegen kreeg, geen d4 van wit en na c5 b4. Derk op bord 7 kreeg de Jobava tegen en had toen kreeg Derk overwicht in het centrum en veel opties. Norbert speelde gebruikelijk voorzichtig maar speelde geen c5 en zijn tegenstandander wist het gelijke loper eindspel waarin nobert wat gedrukt stond te winnen. Op bord 1 kreeg Jan een overwicht door een sterk paard op d6 wat werd afgewikkeld naar een toreneindspel met veel pionnen en een pionnen doorbraak voor ons werd gewonnen. Gerard deed een Gerardje met positief resultaat. Mildo een mislukte overhoring van de Marshal. Coach Jop heeft typische paard manouvers behandeld een paard manouvre kost altijd minimaal 3 zetten om te verbeteren.