KNSB SCHAAKHUIS 2 – DSC 4

Op 17 december moest Schaakhuis tegen de koploper DSC-4 spelen. Ik koos ervoor om zelf niet te spelen en op die dag wedstrijdleider te zijn, dit om dat ik lid ben van beide verenigingen. Het was een spannende wedstijd tot het einde. Ik moest twee maal corrigerend ingrijpen vanwege kleine foutjes aan de Schaakhuis kant. Een onreglementaire zet en de notatie werd een maal niet correct bijgehouden.
Daarnaast was er ook een kersttruien wedstijd kijk zelf maar wie de winnaar is.Ruud was als eerste klaar en wist met zijn loper paar een winnend combinatie op het bord te krijgen.

Ruud aan zet met wit, slaat de zwarte loper en tegenstander geef na een paar zetten op.

Rijnko stond een pion voor en Quinten een pion achter. Ik schatte in dat Rijnko zou winnen en Quinten zou verliezen, helaas verloren beiden. Rijnko stond gewonnen maar een mindere zet en zijn tegenstander maakte het winnend uit. Quinten had een grotere pionnen achterstand maar wist toch tegengas te geven, helaas in het eindspel kon een pion van de tegenstander dreigen te promoveren.
Ondertussen had Paul de beroemde f7 pion geslagen, tegenstander werd een beetje weggespeeld, maar die vond toch her en der goede voortgang zetten, maar uiteindelijk won Paul een toren en kon ook mat zetten.
Ondertussen zwoegde Evert met een achterstand van twee pionnen, maar won deze ook weer terug zijn tegenstander moest een randpion tegenhouden, vervolgens zag hij mat in een van Evert niet waarmee Evert een zeer gelukkig mens was en een vloeibare beloning tot zich nam.

Inmiddels was het 4-2 voor ons en het winnende halfje moest van Sai Wing of Fausto komen, het werden twee halfjes, beiden wisten remise te houden. Fausto had kunnen winnen maar kreeg een tijdstraf vanwege een onregelmentaire zet, kon zich niet gelijk herstellen maar maakte dus wel remise.

Fausto zet de loper terug, loper naar Kf2 en de winst is binnen werd remise.
Sai Wing krijgt met zwart een zware aanval van wit over zich heen.
De Chinese muur houd stand en het wordt remise.

Het was spannend, met toeschouwers van buiten.

Het was uiteindelijk een spannende strijd, met name door de laatste twee remises.

Tot schaaks volgende wedstijd is 11 februari, we staan nu 4e maar hebben de sterkste tegenstanders al gehad.