KNSB ronde 5 Schaakhuis 2 speelt gelijk tegen sterkere tegenstander

Een uitwedstrijd naar Woerden, gelukkig was het vervoer met auto goed geregeld, Ruud ging rechtstreeks, Sai Wing en Fausto namen de rest mee. Met een speciale notitie dat Fausto alleen de expats vervoerde, Guillermo uit Spanje, Per uit Denemarken en mij uit Limburg. Quinten ging ook mee als non-playing captain.
Ik was erg gespannen om te winnen maar vergat om het moment surpreme om toe te slaan.

Mijn laatste zet met de loper leidde niet tot winst en de aanval werd afgeslagen.

Ondertussen bleef het spannend en trok Per de stelling weer gelijk, maar Scandinavisch is natuurlijk voor een Deen een thuiswedstrijd.

Tegenstander geeft op, Per wint met zwart

In de tussentijd was ik mijn verdriet in de gezellige bar aan het verdrinken. Rijnko stond op bord 2 een pion en een paard achter met allebei nog een toren. Maar de randpion van de tegenstander maakte het miraculeus mogelijk voor hem om remise te houden. Hierna kwam Fausto met een verrassing in een remise stelling blundert de tegestander.

Fausto met zwart krijgt een cadeautje.

Ook Evert doet goede zaken en wint zijn partij, ondertussen heeft hij met 3,5 uit 4 een monsterscore in de deze groep. Helaas maakt kort daarna Ruud een blunder in een partij die nog alle kanten op het kunnen gaan en moet hij opgeven. Bord 1 en 3 zijn nog bezig, Guillermo heeft echter een tegenstander met een rating van 1950 en hij 1850, komt iets te kort en verliest in een mooie partij, helaas geen fragment van. Sai Wing maakt daarna remise.

Sai Wing met wit aan zet, maakt remise. De engine ziet mat in 16 maar met nog 15 minuten was dit niet te vinden.

Hierdoor wordt het 4-4 tegen een veel sterkere tegenstander, typisch Schaakhuis, goed scoren tegen de verhouding in, het gaat nog spannend worden in de komende 2 rondes.