KNSB ronde 1 gestart … zonder tegenstander

Helaas trok onze tegenstander Charlois Europoort 2 zich terug uit klasse 3D, en verplaatste zich naar 3F. Uiteraard jammer, want wij hadden liever gespeeld dan een ronde vrij. Nu toog Charlois naar Sas van Gent en verloor daar met 5-3.

De teamleider van Schaakhuis 1 vond het echter jammer om niets te doen, en regelde dat in plaats van de analyse na afloop, er nu een nuttige training was met IM Jop Delemarre. In een aantal stellingen moesten aanvalsdoelen en kandidaatzetten worden bepaald en concrete varianten. Uitwerkingen en pgn zijn uiteraard gedeeld.

Na afloop gingen Hans, Norbert en Murdoch nog even naar het buitenschaak bij Paleis Noordeinde, waar nog volop levendigheid was.

Barcza – Tal 1971 (zwart aan zet)
Fernandez Gonzalez – Remon 1979 (wit aan zet)
Kramnik – Leko 2001 (wit aan zet)