Schaakhuis 1 wint 3-5 uit bij Botwinnik

Zaterdag 7 oktober mochten we eindelijk starten met de KNSB competitie. In Zoetermeer werd een 3-5 overwinning geboekt op Botwinnik. De afwezigheid van een aantal spelers werd goed opgevangen. Kees boekte als invaller een solide overwinning. Daarnaast won ook Hans. De rest speelde remise, en zo kwam een 3-5 overwinning op het scorebord.

Mildo was als eerste klaar. Daarna boekte Norbert een remise, gevolgd door Jan. Kees boekte een mooie overwinning. Hij had steeds prettig spel, en in tijdnood gaf zijn tegenstander materiaal weg. Zo stonden we een puntje voor.

Dan de interessantste partijen aan het eind. Murdoch offerde een dame tegen T+P. Het werd een scherpe stelling, maar uiteindelijk besloot men in D vs 2T tot remise. Inmiddels had Marco een gelijkstaand dame-eindspel bereikt met een veilige koning en actieve dame. De tegenstander van Hans speelde een incorrect offer in het eindspel, waarna Hans het punt binnenhaalde. Daarmee waren ook de 2 matchpunten binnen. Mike probeerde nog lang te winnen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan remise.

Het eten bij het Griekse restaurant in Zoetermeer was prima. Vervolgens sloten we af in Schaakhuis tijdens het maandelijkse snelschaaktoernooitje.