HSB Schaakmat Westland 3 – Schaakhuis 2

Altijd weer een heel gedoe om naar het Westland af te reizen. Johan van Tienhoven onze nieuwe aanwinst nam samen met mij en Evert de bus naar Naaldwijk, onze andere nieuwe aanwinst, Anders Ullnaess, had een bus eerder genomen. Aldaar aangekomen was het even koppen tellen maar we waren compleet, Marc had een rit van 1,5 uur met het OV achter de rug. Han en Kas kwamen met de fiets en Marcel was de enige die met de auto was gekomen. Overigens een mooi locatie, waar ook diverse kreten waren te horen vanwege een EHBO training in het gebouw.

Zelf had ik met zwart in 10 zetten remise, tegenstander dwong dit af door met zijn toren de zetten te herhalen. Jammer had een leuke pot kunnen worden.

Ondertussen was Marc de Mey verdwenen en had blijkbaar snel verloren, gezien zijn terugreis naar Leiden met het OV begrijpelijk dat hij snel weg was.

Marcel met zwart dacht weer even de Caro kann van stal te helen en de stijd leek gelijk op te gaan, helaas kon Andre van der Weijde met zijn dame binnen dringen en een loper winnen, zie volgende diagram.

Ik heb niet alle partijen gezien maar wel die van Evert, in een gesloten stelling met beide 7 pionnen dacht ik, en beide een toren kon er geen winst bedacht worden en werd het remise.

Anders wist inmiddels zijn dame in een zeer goede stelling weg te geven en kon toch nog erger voorkomen door remise te maken. Zo ook Johan hij had de volgende stelling bereikt, wit aan zet raden met welk stuk hij promoveerde, zie volgend diagram. Let wel je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.

Kas had nog een stelling die op mij gelijk overkwam met toch kansen voor hem, maar ergens blunderde hij en verloor.

Han was nog als laatste bezig, en omdat Marcel een lift aanbood konden Anders , Evert en ik iets eerder weggaan. Johan was niet moederziel alleen, hij bleef met Kas analyseren.

Later vernamen we dat de partij van Han ook remise werd, “no good news from the Westland for us”. Het werd 5,5 – 2,5 voor Schaakmat.

We moeten nog aan de bak om toch wat punten binnen te halen.