KNSB CSV 2 – Schaakhuis 2 5-3

Extern naar Capelle aan de IJssel

Na het gebruikelijke geregel van de spelers vertrokken enkele, waaronder ik, naar Capelle aan de IJssel. De NS had werkzaamheden op het traject Rotterdam – Den Haag dus dan maar via Gouda. Kanako vertrok van HS, maar die trein reed niet dus zij arriveerde iets later. Yvo had al bericht gestuurd dat wij via de achterkant naar binnen moesten gaan, dus dan maar via de passage naar de achterkant, wat helemaal verkeerd was. De wedstijd begon pas om 14:00 en we kwamen in een rommelige zaal. We kwamen al redelijk snel op voorsprong vanwege de winst van Fausto.

Fausto had zwart en slaat het paard met de toren, tegenstander slaat terug met zijn toren, en Fausto neemt de loper, tegenstander geeft op omdat hij opeens een stuk achterstaat.

Helaas voor Luiz, zijn eerste invalbeurt eindigde in verlies, ondanks goed spel wist zijn tegenstander de buit binnen te halen. Inmiddels had ik op het 1e bord ook een totaal verloren stelling en ging verliezen.

Yvo promoveerde naar een dame, maar ook zijn tegenstander, en het mat net sloot, bij deze zijn commentaar in dichtvorm.

Benoni defense

My opponent opened with d4
then I responded with Benoni
thinking about my prep in store
he was not going to surprise me

It was on move seven though
that I made a tactical mistake
advancing the wrong knight (I know)
start paying attention, for God sake

From then on my compact position
was subjected to sly tricks
which soon enough raised my suspicion
I would not be victorious on board six

We both promoted in the end game
yet with my king completely naked
I have only myself to blame
on move fifty two I was mated.

Quinten speelde met wit geen slechte partij maar trapte toch nog in een paardvork op het einde.

Kanako haalde het tweede punt binnen, mijn partij was al verloren en Evert met Rijnko konden de boel eventueel nog gelijk trekken. Evert won omdat hij met zijn koning een dubbelpion aan de rand makkelijk kon blokkeren en vervolgens aan de andere kant van het bord na met 4 tegen 3 een vrijpion die kon promoveren. Helaas kon Rijnko zijn stelling niet winnen waardoor ons puntentotaal 3 bleef.

We hebben een sterke tegenstander gehad dus hopelijk volgende keer een overwinning, ik ben er dan niet vanwege mijn vakantie in Istanboel.