Schaakhuis 1 verliest van Rijswijk 1

Rijswijk 1 bleek te sterk. Uit hun verslag “Wedstrijden tegen Schaakhuis zijn onvoorspelbaar. Het is altijd de vraag wie er spelen, of er acht zijn, wie wedstrijdleider is en wie de bar doet.” Het moet net zo spannend zijn als voor kinderen die op hun Sinterklaaskado zitten te wachten denk ik. Wat een luxe als dit de vragen zijn waarvoor je ruimte hebt! 🙂

Marco, Derk en Norbert kwamen niet verder dan remise. Mildo kreeg een offer tegen, en hield het niet droog tegen Schaakhuisbezoeker Bas van der Berg. Murdoch verloor een pion tegen Bulthuis, waarna Mike knap won van Gieben. Gerard verloor van Cupido nadat hij materiaalverlies niet kon voorkomen. De matchpunten gingen inmiddels naar Rijswijk, dus de remise van Jan veranderde daar niet veel aan.

Uiteraard was de analyse met onze trainer Jop weer erg leerzaam, waarbij de nadruk lag op thematische zetten en de timing daarvan.

De eerste competitiehelft wordt afgesloten met een 5e plaats. Op zaterdag 23 december is er nog een feestavond met een Indonesiche maaltijd en muziek. Zondag 24 december is er een Oliebollentoernooi (rapid). Het nieuwe jaar openen we op zaterdag 6 januari met de nieuwjaarsborrel en blitztoernooi. Uiteraard zijn alle bezoekers welkom voor deze 3 aktiviteiten. Meer info op onze facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/schaakhuis

Verslag Rijswijk