KNSB Schaakhuis 2 – Sliedrecht 3 3-5

Helmaal onderin de groep moesten we vandaag proberen om degradatie te voorkomen, helaas zat het tegen. Een partij te veel verloren om een na laatste te worden. Ik was zelf wedstijdleider en moest het met lede ogen aanzien. Kwa rating waren de ploegen gelijk en het viel net de verkeerde kant uit. Anders, Evert en Rijnko verloren maar Quinten die ik opgeofferd had op een hoger bord won zijn partij, de rest speelde remise. Goede prestatie van Quinten, ik had zelf de verwachting dat Rijnko zou winnen, ook kwamen mensen mij vragen of ze remise mochten aanbieden maar ik had Rijnko aangewezen als teamleider.

In de bovenstaande Tabel had Fausto wit en kreeg remise aangeboden, denk zelf dat zwart hier beter staat.

In de bovenstaand stelling heeft Quinten zwart en speel Tg1, tegenstander ruilt de torens en geeft een zet later op.

We hebben nog twee rondes te gaan dus het wordt voor ons nog spannend.