ZZ Combinatie – Schaakhuis 2

Verslag Han Nicolaas

Deze zag ik gisteren in de speelzaal van ZZ Combinatie waar we met SH2 een verpletterende 4,5 – 3,5 overwinning behaalde op ZZC 1 (altijd lastig, ZZC uit.. ). Lijkt me wel iets voor Schaakhuis…

“Poffen mag, tot het eind van de dag”.

ZZC speelt overigens in Nieuwaal, een godverlaten gehucht in de verre buitengebieden van het mondaine Zaltbommel, middenin de Bommelerwaard. Per openbaar vervoer zo goed als onbereikbaar maar gelukkig beschikte Fausto over een dermate riante auto dat het hele team erin paste. Nogmaals dank voor het rijden Fausto!

De speellocatie (“Ons Trefpunt”) bestond uit een gezellig etablissement waar bij aankomst (iets voor 13.00 uur) de plaatselijke boeren en boerinnen al aan het bier zaten: waarschijnlijk niet hun eerste, maar zeker niet de laatste.

Er was van alles te eten, van kleine gevulde koeken (gratis bij koffie of thee) tot boerenfriet en de aanbieding van de dag: een kroket voor 1 euro, waar vind je dat nog?
Enige minpuntje was het toilet dat zo mogelijk nog kleiner en smeriger was dan het onvolprezen sanitair in ons Schaakhuis.
Na een klinkende overwinning reden we rond 18.15 uur weer terug naar het Schaakhuis waar we enkele leden van ons vlaggenschip in lichte mineurstemming aantroffen na de 3-5 nederlaag tegen Almere.
Deze wat mindere stemming werd snel te lijf gegaan middels het versterken van de inwendige mens met heerlijk eten van Moksi, het spelen van enkele blitzpartijen, diepgaande analyses door Gerard, Bilal, Raymond, Mike en Melchior en als klap op de vuurpijl het spelen van hands&brains door Melchior, Mike, Gerard en barman Han waarbij de laatste qua niveau duidelijk achterbleef in dit illustere gezelschap maar desondanks (of wellicht juist daardoor) voor enorme hilariteit zorgde. Met name bij GM die af en toe welhaast onder de tafel lag te bulderen van het lachen na weer een briljante ingeving van Han. Kortom: een geslaagde dag/nacht, dank heren voor de gezelligheid!