Schaakmat Westland 4 – Schaakhuis 2

verslag Han Nicolaas

Mooie en reguliere overwinning die geen moment in gevaar kwam. Maurice zette ons op 1-0 na een handig tussenschaakje waar zijn tegenstandster dacht een pion te winnen.
Marc maakte er niet veel later 2-0 van.
Kanako stond op dat moment al lekker, sterk centrum, actieve stukken en koningsaanval terwijl haar tegenstander geen enkel tegenspel had. Het was min of meer wachten op het volle punt dat inderdaad kwam: 3-0.
David miste na een tactisch remise-aanbod van zijn tegenstander tot twee keer toe de winst en maakte er toen maar remise van.
Hans won al vrij snel een stuk voor twee pionnen maar het was niet heel eenvoudig. De batterij met dame en toren richting de koning was echter afdoende en ook hier een vol punt en twee matchpunten: 4,5 – 0,5!
Dimitri had een lastige avond, kwam niet lekker uit de opening en liep eigenlijk de hele tijd achter de feiten aan. Een mindere stelling gecombineerd met tijdnood betekende een nederlaag: 4,5 – 1,5.
Ondergetekende mocht invallen en deed dat gelukkig goed. Een snelle pionwinst en een grootscheepse afruil leverde een eindspel op met lopers van gelijke kleur. Nog even uitkijken dat ik geen randpion overhield met de verkeerde loper maar dat had ik allemaal wel gezien (natuurlijk Han….): winst en 5,5 – 1,5.
Alexander moest hard werken, kreeg een lastige stelling die hem ook erg veel tijd kostte. Verlies van (groot) materiaal was het gevolg waardoor de eindstand werd bepaald op 5,5 – 2,5 in ons voordeel.

Prima resultaat maar alles staat of valt met de laatste ronde waarin we moeten aantreden tegen Rijswijk dat één matchpunt minder heeft. Gelijkspel is dus genoeg voor het kampioenschap maar dat wordt nog een taaie kluif. Zou mooi zijn als we op 10 april op volle oorlogssterkte kunnen aantreden tegen het zeer degelijke team van Rijswijk! Dit was in ieder geval een mooie avond en een fraaie teamprestatie!